“EEN CULINAIRE SMAAKBELEVING OP DE PLEK WAAR ONZE PRODUCTEN VANDAAN KOMEN”

Texels lam

26 juli 2012

​Wij nodigen u uit voor een pure Hollands Glorie ervaring! Proef de genereuze gastvrijheid van 300 jaar Groeninx van Zoelen familiegeschiedenis op ‘Buitenplaats Het Huys ten Donck’. Een lusthof temidden van verstedelijking. Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Jef Schuur van Culinaire verwennerij BijJef* uit Texel.

Thema

Texels lam

Chef

Jef Schuur
Restaurant Bij Jef*

Locatie

Het Huys ten Donck: Benedenrijweg 461 Ridderkerk

Eerlijk
& lokaal

Een unieke diner ervaring

  • Aperitief en amuse
  • Rondleiding door het huis
  • 4-gangen diner in de historische tuin
  • Topwijnen passend bij de gerechten
  • Afsluiting met koffie en thee

“Het is de reis meer dan waard!”

​LOCATIE

Buitenplaats Het Huys ten Donck

Een lusthof temidden van verstedelijking. Een historische ontmoetingsplaats om gasten in pracht en praal te ontvangen. Djoeke Delnooz (Orange Olive) en Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen nemen u mee terug in de tijd van de Gouden Eeuw. Hollands glorie op haar hoogtepunt, wordt vertaald naar het hedendaagse. Geniet van tongstrelende lekkernijen aan lange tafels in de buitenlucht. Glimmend gepoetst zilver en fonkelende glazen wijn, tegen het decor van een sprookjesachtig achttiende-eeuws Rococo buitenhuis. Hollandse chefkoks en hun sommeliers laten zich inspireren door deze uitzonderlijke locatie. Zij bereiden met puur Hollandse ingrediënten hun culinaire specialiteit.

CHEFKOK

Jef Schuur, Culinaireverwennerij BijJef*

Niet geboren maar wel getogen Texelaar is Jef dito eigenzinnig. Dat levert een eigen ‘eiland’ signatuur van koken op, buiten de invloeden van de buitenwereld, waarin de ingrediënten in hun waarde worden gelaten. Van Jef krijg je ‘echt’ eten. Smaaksensaties zoekt Jef vooral in contrasten van temperatuur of textuur. Jef’s partner is sommelier, Nadine Mögling - in 2011 uitgeroepen tot wijn-spijs-specialist, en enige vrouw tot op heden die deze titel draagt - zal op deze bijzondere avond ook haar talenten delen. Tijdens het Puur Smaak Diner brengt Jef zijn eiland naar de buitenplaats, en zal hij een passievol menu voor u bereiden waarbij het oer-Hollandse, volgens Jef ‘moeder van alle lammeren’, het Texels lam, de toon zal zetten.