“EEN CULINAIRE SMAAKBELEVING OP DE PLEK WAAR ONZE PRODUCTEN VANDAAN KOMEN”

Oosterschelde schelp- en schaaldieren

12 september 2012

Wij nodigen u uit voor een pure Hollands Glorie ervaring! Proef de genereuze gastvrijheid van 300 jaar Groeninx van Zoelen familiegeschiedenis op ‘Buitenplaats Het Huys ten Donck’. Een lusthof temidden van verstedelijking. Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Edwin Vinke van de ‘Krommewatergang**.

Thema

schelp- en schaaldieren

Chef

EDWIN VINKE
Restaurant De Krommewatergang**

Locatie

Het Huys ten Donck: Benedenrijweg 461 Ridderkerk

Eerlijk
& lokaal

Een unieke diner ervaring

  • Aperitief en amuse
  • Rondleiding door het huis
  • 5-gangen diner in de historische balzaal
  • Topwijnen passend bij de gerechten
  • Afsluiting met koffie en thee

“PURE ZEEUWSE SMAKEN VAN DUURZAME PRODUCTEN MET RESPECT EN LIEFDE VOOR DE NATUUR DAT KOPPELEN WE GRAAG AAN PUUR SMAAK DINERS”

​LOCATIE

Buitenplaats Het Huys ten Donck

Een lusthof temidden van verstedelijking. Een historische ontmoetingsplaats om gasten in pracht en praal te ontvangen. Djoeke Delnooz (Orange Olive) en Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen nemen u mee terug in de tijd van de Gouden Eeuw. Hollands glorie op haar hoogtepunt, wordt vertaald naar het hedendaagse. Geniet van tongstrelende lekkernijen aan lange tafels in de buitenlucht. Glimmend gepoetst zilver en fonkelende glazen wijn, tegen het decor van een sprookjesachtig achttiende-eeuws Rococo buitenhuis. Hollandse chefkoks en hun sommeliers laten zich inspireren door deze uitzonderlijke locatie. Zij bereiden met puur Hollandse ingrediënten hun culinaire specialiteit.

CHEFKOK

Edwin Vinke, de Krommewatergang**

Edwin wandelde als klein jongetje dagelijks op het strand op zoek naar kokkels, kreukels en scheermesjes, en maakte van deze hobby zijn passie. “Koken moet je leuk vinden”, aldus Edwin, “alleen dan is er sprake van echte passie”. Intuïtief en geconcentreerd gaat hij aan de slag met de ingrediënten. Zo ontstaan nieuwe gerechten; niet gekunsteld, maar met eerlijke, verse producten, het liefst rechtstreeks van het land en uit de zee; een harmonie van zuivere smaken. Edwin gebruikt bijna geen zout – zijn gerechten worden gekookt in zeewater in plaats van water, waarmee hij 80-90% van het gewoonlijk gebruikte zout vervangt. Geïnspireerd door het uniek stukje water van de Oosterschelde, bereid Edwin voor het Puur Smaak Diner een zilt menu met schaal en schelpdieren.