“EEN CULINAIRE SMAAKBELEVING OP DE PLEK WAAR ONZE PRODUCTEN VANDAAN KOMEN”

Hollandse Kaas

15 augustus 2012

​Wij nodigen u uit voor een pure Hollands Glorie ervaring! Proef de genereuze gastvrijheid van 300 jaar Groeninx van Zoelen familiegeschiedenis op ‘Buitenplaats Het Huys ten Donck’. Een lusthof temidden van verstedelijking. Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Jan klercq van ‘t Diekhuus.

Thema

Hollandse kaas

Chef

Jan Klerq
Het Diekhuus, Terwolde

Locatie

Het Huys ten Donck: Benedenrijweg 461 Ridderkerk

Eerlijk
& lokaal

Een unieke diner ervaring

  • Aperitief en amuse
  • Rondleiding door het huis
  • 4-gangen diner in de historische tuin
  • Topwijnen passend bij de gerechten
  • Afsluiting met kruidenthee uit de tuin

“Inspriratie uit directe omgeving, dat is wat mij inspireert.”

​LOCATIE

Buitenplaats Het Huys ten Donck

Een lusthof temidden van verstedelijking. Een historische ontmoetingsplaats om gasten in pracht en praal te ontvangen. Djoeke Delnooz (Orange Olive) en Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen nemen u mee terug in de tijd van de Gouden Eeuw. Hollands glorie op haar hoogtepunt, wordt vertaald naar het hedendaagse. Geniet van tongstrelende lekkernijen aan lange tafels in de buitenlucht. Glimmend gepoetst zilver en fonkelende glazen wijn, tegen het decor van een sprookjesachtig achttiende-eeuws Rococo buitenhuis. Hollandse chefkoks en hun sommeliers laten zich inspireren door deze uitzonderlijke locatie. Zij bereiden met puur Hollandse ingrediënten hun culinaire specialiteit.

CHEFKOK

Jan Klercq, ’t Diekhuus in Terwolde

Jan was een van de eerste chefs in Nederland die geen menukaart gebruikt, kookt uit eigen tuin, en met zo lokaal mogelijke producten. Zijn motto: “s’ochtends geoogst, s’avonds gegeten”. Jan wil zijn gasten graag een genoeglijk en onvergetelijk moment bezorgen waar ze verwend worden en het beste van het beste kunnen proeven. Ooit beschreven als ‘landelijke luxe met kwajongens streken’, kunnen wij niet wachten om Jan’s gerechten te proeven. Tijdens het Puur Smaak Diner zal hij namelijk zijn passie voor Nederlandse ambachtelijke boerenkaas, tentoon stellen. Met allerlei nieuwe technieken zal Jan onze Hollandse kazen in alle gerechten verwerken. Zo zal hij onder andere de bijzondere Oldeterwerolde kaas gebruiken van de bij hem nabijgelegen Boerderij de Wolf, specifiek van eigen geiten, die naarmate de kaas ouder wordt steeds meer de pit krijgt van Parmezaanse kaas. Met Jan’s verrassende combinaties, zult u onder het genot van ons wereldbefaamd Hollands Glorie product, de waan van de dag vergeten!