“EEN CULINAIRE SMAAKBELEVING OP DE PLEK WAAR ONZE PRODUCTEN VANDAAN KOMEN”

Druivenkas

27 september 2014

​We nodigen u uit in de Nostalgische druivenserres van Hilde en Arnold Jansen. Aan de feestelijke gedekte tafel die staat onder de druivenranken verleiden we u met creatieve topgerechten met de verschillende druivenrassen, die biodynamisch gekweekt worden.

Thema

Westlandse druiven

Chef

MICHIEL DE BRUIJN
CHEFS ON TOUR

Locatie

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight: Zwethkade Zuid 45n 2635 CW Den Hoorn

Eerlijk
& lokaal

Een unieke diner ervaring

  • Aperitief en amuse op het erf
  • Rondleiding in de druivenserres
  • 4-gangen diner onder de druivenranken
  • Topwijnen passend bij de gerechten
  • Afsluiting met koffie en thee

“met inventieve technieken een creatieve combinatie maken”

​LOCATIE

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Een familiedrijf waar sinds 1885 de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde worden gekweekt. De kwekerij is een echt familiebedrijf waar Arnold en Hilde Jansen als vierde generatie Jansen, biodynamische Westlandse tafeldruiven kweken. Biodynamisch telen is voor Arnold en Hilde een levenswijze met respect voor bodem, plant, dier en mens. Bovendien zijn zij nog de enige, échte professionele tafeldruivenkweker van Nederland. In 14 druivenserres zijn in totaal 1500 druivenbomen aangeplant. De druiven worden niet gestookt. De groei gaat op met de buitentemperatuur. Het gesnoeide druivenhout wordt versnipperd en teruggegeven aan de aarde. In het vroege voorjaar wordt de bodem verrijkt met compost. Ze maken gebruik van Vitaal Water. In de druivenserre uit 1925 groeien verschillende druivenrassen nog afkomstig van de oude kwekerij aan de Strijplaan te Honselersdijk. In de maanden mei en juni worden de druiven gekrent. De oogst is gedurende de maanden augustus, september, oktober en november. Het tijdstip waarop met krenten en oogsten wordt gestart, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Uiteindelijk bepaalt de natuur het ritme! En daaronder mag u genieten van het diner.

CHEF-KOK

Michiel de Bruijn, Chefs on Tour

Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Michiel de Bruijn. Michiel creëert met inventieve technieken een creatieve combinatie. Met de bekende druivenrassen die groeien in de serres van Nieuw tuinzight als de Westlandse Frankenthalers, Black Alicante en de Muscaat van Alexandrië zal hij de unieke smaken van de druiven laten pronken in de gerechten.

Michiel is opgeleid tot gespecialiseerd restaurantkok van het gilde van Nederlandse meester-koks. Als kok ontwikkelde hij zichzelf bij verschillende met Michelinsterren bekroonde restaurants. Zo heeft hij jarenlang gewerkt als souschef bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Toch koos deze ‘sterrenkok’ uiteindelijk voor zijn eigen pad buiten de gebruikelijke restaurantmuren.