“EEN CULINAIRE SMAAKBELEVING OP DE PLEK WAAR ONZE PRODUCTEN VANDAAN KOMEN”

De Kruidenkas

5 oktober 2013

​We nodigen u uit in de oerkassen van kruidenkweker Luc Driessen van Plukkruidje. De intense geuren van de kruidenplanten leiden u naar de lange tafel die feestelijk gedekt is tussen de planten.

Thema

Verse kruiden

Chef

MICHIEL DE BRUIJN
Chefs on Tour

Locatie

Plukkruidje: Burgemeester Elsenweg 9b, Honselersdijk

Eerlijk
& lokaal

Een unieke diner ervaring

  • Aperitief en amuse
  • Rondleiding in de kruidenkas
  • 4-gangen diner tussen de kruidenplanten
  • Topwijnen passend bij de gerechten
  • Afsluiting met verse kruidenthee

“OP ZOEK NAAR DE ULTIEME SMAAK-BELEVING MET VERSE KRUIDEN IN DE HOOFDROL”

LOCATIE

Plukkruidje in het Westland

Luc en Mirjam Driessen zijn na jarenlang verblijf in China neergestreken in het Westland. Tijdens hun verblijf in China leerden ze allerlei bijzondere kruiden kennen. Een van die kruiden is het supergezonde ‘Jiaogulan’, ook bekend als het ‘kruid der onsterfelijkheid’. De Jiaogulan wordt in Nederland alleen door Plukkruidje vers verwerkt in hun Morgenfris melange. Voor alle kruiden van Luc en Mirjam geldt dat ze eigenhanding worden gekweekt, geplukt en verpakt. Op die manier kunnen ze hun hoge kwaliteit garanderen.
Luc haalde een deel van zijn inspiratie uit de kruidentuin van zijn eigen oma. Voor het assortiment van Plukkruidje zijn bijna 300 soorten kruiden getest, ook door culinaire topchefs. Alleen de meest smaakvolle, gezonde en bijzondere soorten zijn ‘plukwaardig’ bevonden! De kruiden groeien in oeroude grond waar de optimale en rustige omstandigheden zorgen voor sterke planten. Alle kruiden worden op natuurlijke wijze geteeld met respect voor mens en natuur.

CHEF-KOK

Michiel de Bruijn, Chefs on Tour

Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Michiel de Bruijn. Michiel houdt van grote uitdagingen en heeft een passie voor smaak en kwaliteit. Voor Puur Smaak Diners zet Michiel de verse kruiden van Plukkruidje op de voorgrond en creëert hij met inventieve technieken een creatieve combinatie.
Michiel is opgeleid tot gespecialiseerd restaurantkok van het gilde van Nederlandse meester-koks. Als kok ontwikkelde hij zichzelf bij verschillende met Michelinsterren bekroonde restaurants. Zo heeft hij jarenlang gewerkt als souschef bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Toch koos deze ‘sterrenkok’ uiteindelijk voor zijn eigen pad buiten de gebruikelijke restaurantmuren.