“MET PUUR SMAAK DINERS WILLEN WE DE AFSTAND TUSSEN MENS EN ETEN VERKLEINEN.”

De Kaasboerderij

12 april 2014

​We nodigen u uit op de kaas en zuivelboerderij van Nelly en John van Winden. Aan de feestelijke gedekte tafel in de jongvee stal verleiden we u met een grote variëteit van alle ingrediënten van de kringloop op de boerderij.

Thema

Kaas en zuivel

Chef

MICHIEL DE BRUIJN
CHEFS ON TOUR

Locatie

Kaas en zuivelboerderij van Winden: Gaagweg 36, 2636 AK Schipluiden

Eerlijk
& lokaal

Een unieke diner ervaring

  • Aperitief en amuse op het erf
  • Rondleiding in de kaasmakerij
  • 4-gangen diner in de jongveestal
  • Topwijnen passend bij de gerechten
  • Afsluiting met koffie en thee

“met inventieve technieken een creatieve combinatie maken”

​LOCATIE

Kaas en zuivelboerderij van Winden

John en Nelly van Winden wonen met hun drie kinderen op de melkveehouderij met 65 melkkoeien en 35 stuks jongvee in Schipluiden.Kaas en zuivelboerderij van Winden werkt volgens de perfecte landbouw kringloop. De koe, het land en de mens leven in duurzame balans met elkaar. En dat proef je. De kaas- en zuivelproducten die Nelly en John van Winden produceren worden in de wijde omtrek geleverd aan kwaliteitsrestaurants. De perfecte kringloop is om die reden de uitdaging van dit nieuwe diner

CHEF-KOK

Michiel de Bruijn, Chefs on Tour

Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Michiel de Bruijn. Michiel creëert met inventieve technieken een creatieve combinatie. Hij gaat zoveel mogelijk verschillende ingrediënten afkomstig van de boerderij in het menu verwerken. Van de kruiden in de wei, de eerste biest na het kalveren van de koe, de weimelk na het stremmen van de kaas, de kazen en zuivel van de boerderij en tenslotte de koe zelf komt op het menu.

Michiel is opgeleid tot gespecialiseerd restaurantkok van het gilde van Nederlandse meester-koks. Als kok ontwikkelde hij zichzelf bij verschillende met Michelinsterren bekroonde restaurants. Zo heeft hij jarenlang gewerkt als souschef bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Toch koos deze ‘sterrenkok’ uiteindelijk voor zijn eigen pad buiten de gebruikelijke restaurantmuren.