We nodigen u uit in de Frambozenkwekerij van Ard Zwinkels. Aan de feestelijke gedekte tafel die staat tussen de bloeiende frambozenplanten verleiden we u met vernieuwende topgerechten. Creative gerechten met innovative bereidingen van framboos van Michiel de Bruijn.
LOCATIE
Op 1 mei 2014 is Ard Zwinkels gestart met zijn eigen frambozenteeltbedrijf: AwArd Raspberries. In De Lier (‘t Westland) heeft hij een kas gehuurd van 1,2 hectare. De frambozen zijn groter dan andere frambozen en erg smakelijk. De frambozen worden zo milieuvriendelijk mogelijk geteeld.
Na zijn studie aan de Hogere Agrarische School heeft hij gewerkt in de rozenteelt en heeft daarna het ouderlijk bedrijf van overgenomen en vijf jaar heeft hij hier paprika’s geteeld. Hij besloot te stoppen omdat hij zich niet kon verenigen met de schaalvergroting binnen de groententeeltsector. Hij is zijn andere passie gaan volgen: het onderwijzen van kinderen. Maar toch ging het tuidersbloed weer sneller stromen bij de gedachte aan de frambozenteelt. Ard ontvangt heel veel basisscholen in de kwekerij en organiseert veel plukdagen. Zo is de combinatie gemaakt.
CHEF-KOK
Puur Smaak Diners verwelkomt Chef-kok Michiel de Bruijn. Michiel creëert met inventieve technieken een creatieve combinatie. Met de heerlijke frambozen van Ard zal hij de fruitige, zoete smaken van de frambozen laten pronken in de gerechten.
Michiel is opgeleid tot gespecialiseerd restaurantkok van het gilde van Nederlandse meester-koks. Als kok ontwikkelde hij zichzelf bij verschillende met Michelinsterren bekroonde restaurants. Zo heeft hij jarenlang gewerkt als souschef bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Toch koos deze ‘sterrenkok’ uiteindelijk voor zijn eigen pad buiten de gebruikelijke restaurantmuren.